Gaat IGTV van Instagram Youtube evenaren?

 

De meeste van jullie zullen de nieuwe knop op je Instagramscherm al wel gezien hebben en misschien ook al wel uitgeprobeerd. Je kunt je afvragen of Instagram IGTV een kopie gaat worden van Youtube of misschien wel voorbij gaat streven. Met de invoering van Insta stories in 2017 gingen veel Snapchat gebruikers ook snel over naar Instagram. Veel gebruikers zagen dat influencers met veel followers een groter bereik hadden met Insta stories dan met Snap stories.

Wat is Instagram IGTV

Uit onderzoek blijkt dat verticaal kijken het nieuwe mobiele kijken wordt. Hier speelt Instagram handig op in door met deze app te komen.
Je kunt met IGTV tot een uur lang video uploaden. Verder speelt Instagram de video’s automatisch voor je af. Dit past perfect bij de startpagina die je al hebt. IGTV zoekt video’s voor je die beschikbaar zijn onder de tabs ‘Voor jou’ en ‘Populair’. Onder de tab ‘Volgend’ vind je video’s van de accounts die je al volgt op Instagram. Een makkelijke en snelle manier om content te bekijken die is aangepast op jouw interesses.

 

IGTV voor jouw business

Als ik nu op Instagram kijk in de populair tab of volgend tab zie ik verschillende video’s die ik anders ook op facebook zag, maar nu zit alles onder één social media kanaal. Ik heb hier mijn posts die ik wil zien en nu ook mijn filmpjes waarvoor ik anders naar youtube of facebook moest en ook nog moest zoeken. Grote ondernemingen en influencers zoals Nike en Louis Vuitton maar ook in Nederland Bright.nl en Anna Nooshin hebben deze nieuwe app al in gebruik.

           

Ik denk dat deze app best weleens een mooie aanvulling kan zijn voor jouw marketingstrategie. Kijk eens op je gemak rond bij jouw favorieten op IGTV en haal er voor jou uit wat jij kunt gebruiken en probeer het eens uit. Graag zie ik wat jij doe met de IGTV app. Laat het me weten door me te hashtaggen #bestmarketing0449

 

Gaat IGTV van Instagram Youtube evenaren?
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *