Google Keep: notitieblok voor pc, tablet en telefoon inéén!

GooglekeepAls je snel even een notitie wilt maken dat ook ssynchroniseert met jouw pc, tablet en telefoon dan moet je echt eens Google Keep gaan gebruiken. Voor je pc kun je met je Google account naar https://keep.google.com . Heb je nog geen Googleaccount maak dit dan even aan. Voor je telefoon en tablet moet je even de app downloaden. Alleen voor Android aanwezig in Play Store op dit moment, nog niet voor iOS

Na het inloggen verschijnt de notitie mogelijkheid met verschillende gekleurde vakken die je uitleggen hoe je het een en ander kunt doen.

Googlekeep0

Het vakje “notitie toevoegen” spreekt natuurlijk voor zich. Hier tik je je tekst. Ik zelf heb in het voorbeeld uren registratie in de takenlijst gezet.

KeepGoogleBij de notitie zitten verschillende items die je kunt gebruiken.

Googlekeep4Het handje (rood onderstreept) kun je een herinnering mee maken op een tijd dat jij aan je nototie herinnert wilt worden. Een leuke optie is dat je ook een locatie kunt aangeven waar je aan de notitie herinnert wilt worden, klik op “kies plaats” (alleen telefoon en tablet) daarvoor.

Het poppetje+ (donker blauw) kun je aangeven met wie je dit berichtje wilt delen. Daarvoor moet je het mailadres van diegene invoeren.

Googlekeep8Met het kleurenpaletje (groen onderstreept) kun je jouw notitie een kleur geven. Makkelijk als je bijvoorbeeld notitie maakt op urgentie dmv kleuren. Of als je jouw klanten een kleur hebt gegeven. Ik heb mijn uren registratie de kleur blauw gegeven.

Googlekeep13Daarnaast kun je de notitie archiveren (paars onderstreept) Als je de notie niet meer nodig hebt maar wel wilt bewaren dan klik je op het bericht en vervolgens op het pictogram met het pijltje en kun je het archiveren. Wil je het weer terug halen uit het archief dan klik je links bovenaan op notities en vervolgens op de optie “archief”.

Klik op de notitie die je terug wilt zetten en vervolgens op de optie “terugzetten uit archief”.met het archiefbakje en als laatste heb je nog een meerknop met verschillende mogelijkheden. Als je notitie klaar is klik je op gereed en komt de notitie bij je andere notities te staan. Als je je muis over de notitie beweegt kun je de notitie altijd aanpassen.

 

Als je een foto/afbeelding wilt bewaren dan kan dat ook. Je kunt eventueel dan ook nog naast de foto nog tekst kwijt. In de app op telefoon of tablet ontbreekt het tekstvak “notitie toevoegen”, hiervoor gebruik je dan de rode + knop.

GoogleKeep6

Je kunt ook in een notitie zonder foto altijd nog een foto toevoegen. Je moet dan eerst op de notitie klikken zodat deze groot wordt, er verschijnt dan een mogelijkheid om een plaatje in te voegen.

Googlekeep10

Screenshot_2015-06-14-18-31-47Spraakmemo:
Op je android open je de app en klik je op + teken en daarna op de microfoon. Spreek de notitie in en Keep bewaart de demo en schrijft het automatisch uit waarna het op je prikbord wordt bewaard.

 

 

 

 

Als laatste kun je je prikbord op twee manieren bekijken. Alles onder elkaar of naast elkaar. Hiervoor ga je naar rechtsboven en klik je op de twee liggende streepjes.

Googlekeep0

Veel notitieplezier!

Google Keep: notitieblok voor pc, tablet en telefoon inéén!
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *