Hashtags op LinkedIn als SEO tool

Dat er op LinkedIn volop hastags gebruikt worden is niets nieuws maar nog niet zo heel lang zijn de Nederlandse hashtags aanklikbaar!
Dit kan misschien een mooi SEOtool zijn voor jouw teksten. Doordat deze Nederlandse hashtags aan te klikken zijn kan er op gezocht en gevolgd worden.

Waarom hashtags

Hashtags worden gebruikt om gemakkelijk iets over een bepaald onderwerp terug te vinden. Een hele bekende is #durftevragen en #vacatures. Deze worden op meerdere socialmedia kanalen gebruikt en voor velen herkenbaar.
Heb jij content waarin onderwerpen staan waarop jij gevonden wilt worden dan kun je gebruik maken van bestaande hashtags. Maar je kunt ook nieuwe hashtags maken die hoort bij jouw bedrijf en content en deze veelvuldig gebruiken onder jouw artikelen.

Je kunt  veel hashtags kwijt maar ik adviseer je maximaal 5 bij een update en 10 bij een artikel, mits de # met jouw content te maken heeft.

Hashtags volgen

Dat kan op verschillende manieren.
Dat kan door de #marketing in je zoekbalk te plaatsen, nu volgen er zeven tabs en je klikt op ‘content’. Daar komen alle updates die mensen gemarkeerd hebben met #marketing tevoorschijn.


Je kan ook de # volgen vanuit de homepage, aan de linkerkant zie je een overzicht met hashtags. Zijn er # die je specifiek wil volgen dan klik je op het pennetje en pin de # vast.
Helemaal onderaan deze balk kun je klikken op meer ‘ontdekken’. Hier zie je nog meer mogelijkheden die interessant voor je kunnen zijn. Kijk eens een keertje zomaar rond.

Hashtags op LinkedIn als SEO tool
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *