Hoe gebruik ik Facebookrecensies om beter gevonden te worden in Google zoekresultaten

Facebook recensies niet alleen belangrijk op Facebook

Facebook recensies kunnen een prachtig marketingtool zijn om beter gevonden te worden met jouw dienst of product. Ik heb dan ook een tip om Facebook reviews in te zetten om door de zoekmachine Google betere zoekresultaten te behalen. Dus meer bezoekers naar jouw product/dienst.

Online worden al jarenlang producten en diensten beoordeelt met behulp van reviews. Hoe vaak zoek jij naar een dienst of product en kijk je altijd naar de reviews? De invloed van online beoordelingen kan een grote invloed hebben op een bedrijf. Je koopt eerder iets als anderen positief zijn over een product/dienst dan wanneer je naar een reclamespot kijkt. Nadeel is wel dat je niet altijd weet of de reviews wel betrouwbaar zijn op sommige platforums. Sites die meestal wel betrouwbaar worden ervaren met hun reviews zijn bijvoorbeeld Google reviews of een website zoals Tripadvisor voor vakanties. Ook Facebook heeft een ingebouwd review systeem..

Hoe zet ik Facebook recensies in voor mijn bedrijfswebsite

Je zet de recensies van Facebook heel makkelijk in door deze in te sluiten op jouw recensie pagina op de website waarop je ze wilt tonen. Door de recensies op je website te plaatsen kun je een interactie krijgen tussen website bezoekers en jouw facebookpagina. Hoe? De websitebezoeker kan klikken op de recensie waardoor ook hij/zij kan zien wie de beoordeling heeft geplaatst, de bezoeker kan namelijk op de naam klikken en zo naar het profiel van de recensiemaker, indien openbaar. Dit kan niet alleen met recensies maar ook met jouw Facebookvideo’s en Facebookberichten. De lezer kan dan via de klik op de Facebookvideo/bericht op jouw website reageren op die video/bericht op jouw facebookpagina.

Google neemt recensies van Facebook mee in zoekmachine

Een mooie bijkomstigheid is dat Google ook deze beoordelingen meeneemt in zijn zoekmachine en jij zo aan meer websitebezoekers/klanten kunt genereren.

Hoe zet ik de Facebookrecensies op mijn website

Ga naar je Facebookpagina en klik op recensies aan de linkerkant (klik hier voor hoe je facebookrecensies kunt vinden)
Nu staan alle recensies onder elkaar, klik op de drie puntjes rechts bovenin het bericht/recensie (rode vakje afb.1).
Klik vervolgens op de mogelijkheid insluiten en er verschijnt een HTML code.
Zet deze in de html versie van je websitepagina waar jij de recensie wilt en een recensie verschijnt op jouw website. Weet je niet hoe je met HTML moet werken vraag dan even je websitebouwer dit voor je te doen.

Afbeelding1
Afbeelding 2

Hoe gebruik ik Facebookrecensies om beter gevonden te worden in Google zoekresultaten
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *