Is jouw website mobielproef?

Afgelopen week ben ik vooral bezig geweest om de websites die door Best Marketing gemaakt zijn te optimaliseren om mobiel goed zichtbaar te zijn. Waarom?

SEOblog

Vanaf eind april begint Google met één van de grootste wijziging in zijn algoritme. De voorgaande wijzigingen (2011 en 2012) waren iets minder ingrijpend. Mocht jouw website niet op mobiele apparaten goed weergegeven kunnen worden dan zijn al jouw SEO inspanningen wellicht voor niets gedaan. 

Let wel het gaat hier alleen om weergaven via de smartphones niet via de desktop en tablet!! Google zal de websites die mobielproef zijn belonen met een hogere positie dan de website die niet goed weer gegeven worden op mobiel.

Google gaat zich concentreren op de mobiliteit van jouw website

Screenshot_2015-04-19-19-45-06Google gaat de mobiele geschiktheid per pagina beoordelen dus als er een paar slechte pagina’s zijn wil dat nog niet zeggen dat de hele website niet geschikt bevonden wordt door Google. Een paar pagina’s hebben niet zo’n grote invloed op de gehele website. Google gaat sites die mobiel goed zijn een betere Google positie geven dan sites die niet goed weer gegeven worden op smartphones. Dit is dus een zaak waar je goed over na moet denken. Ik denk dat dit een grotere rol moet gaan krijgen in de SEO die je nu doet voor jouw website. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat 50% van de websitebezoekers afkomstig zijn van een mobiel apparaat. Dit zal komende jaren alleen maar meer gaan worden!

 

Wil jij jouw website checken op mobiteit?

Ga dan naar https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/ en voer daar jouw URL in. De uitslag is dan ja of nee. Meestal wordt ook uitgelegd waarom het niet goed wordt weer gegeven op een mobiel apparaat.

Wil jij een simpele aanpassing in WordPress?

De wp-touch plugin. Deze is gratis en zo te installeren. Voldoende instellingen om er een leuke mobiele website van te maken. Er zijn er vast meer maar ik heb goede ervaringen met deze plugin.

 

 

Is jouw website mobielproef?
Share