Wat is de laadtijd van mijn website

Laadtijd van mijn website is de tijd die de opgevraagde landingspagina nodig heeft om toonbaar te zijn voor de opvrager. De laadtijd beïnvloedt de kans of een gebruiker op je pagina blijft (of niet) aanzienlijk. Maar liefst 53 procent van alle mobiele bezoekers verlaat de pagina als het langer dan 3 seconden duurt om de website te laden.
De snelheid of traagheid van je website is meestal een combinatie van verschillende factoren. Aan sommige factoren kun je zelf iets doen aan andere moet je even bij de webmaster zijn. Hij kan meestal via het rapport zien wat er aangepast moet worden om de vertragende euvels uit je website te krijgen.

Meet hier de snelheidsscore van jouw website

Hoe kan ikzelf de laadtijd van mijn website verlagen?

De laadtijd verkleinen of aanpassen kan meestal al door afbeeldingen te verkleinen. Dit zijn opties die jezelf kunt doen. Bij gebruik van plaatjes, foto’s of statistieken is het handig om de grootte zo klein mogelijk te houden (onder de 0,5MB). Filmpjes zet ikzelf altijd op youtube om de website niet teveel te belasten. Je kunt bij de snelheidstest ook een rapport aanvragen. Kijk wat je zelf kunt doen en vraag voor het overige je webmaster.

Er zijn nog enkele acties die je kunt doen om je pagina snelheid te verkleinen, vooral als dezelfde pagina vaker wordt opgevraagd zoals caching, maar dat is meer iets voor de webmaster. Wel is het interessant om te zien via analytics welke pagina’s vaak worden opgevraagd.

Zorg ervoor dat de zoeker binnen 3 seconden, vindt waar hij om vraagt bij de landing op jouw pagina (above the fold-content) De rest van de informatie (below the field) kan dan geladen worden terwijl de zoeker de eerste info bekijkt.

Wat is de laadtijd van mijn website
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *