Wat is een featured snippet

Een Featured snippet is, heel makkelijk gezegd, een antwoord op een vraag die gesteld wordt op Google maar het antwoord wordt niet gegeven door Google zelf maar door een derde. Het algorimte voor het bepalen van de featured snippet verschilt van het ‘normale’ algoritme. Het is namelijk zo dat niet per se de nummer 1 positie in Google zorgt voor een featured snippet. De snippet is over het algemeen ook terug te vinden in de top 5 van de organische resultaten. Een goede mogelijkheid voor websites die lager ranken en toch een snippet vermelding mee willen pakken.

Hoe krijg je featured snippets

Hoe maak ik een featured snippet

Featured snippets krijg je door een combinatie van verschillende factoren die ervoor zorgt dat je verschijnt als featured snippet in de zoekresultaten.

Het is belangrijk om met het volgende rekening te houden:

  • Bij vrijwel alle featured snippets is er een zeer hoge relevantie waarneembaar tussen de zoekopdracht in Google en de titel of kop van de pagina. Laat de vraag dan ook letterlijk terugkomen op je pagina.
  • Pagina’s met een duidelijk en gedetailleerd antwoord op de vraag maken meer kans op een vermelding. Maak het antwoord zo getailleerd mogelijk, maar wees kort en duidelijk. Het gebruik van opsommingstekens of een duidelijk stappenplan zijn hierbij een handig hulpmiddel.
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van een nette HTML-code en microdata (achterkant van je website, vraag hiervoor je webmaster). Hierdoor weet Google precies waar je pagina over gaat en welke informatie jij jouw bezoekers geeft. Na de Hummingbird– en Rankbrainupdate is Google in staat om het eigenlijke doel van de zoekopdracht te achterhalen.

Niet iedereen in SEOland is te spreken over bovenstaande optie maar ikzelf vind het een kans om je SEO positie te verbeteren. Door een featured snippet kom je prominent naar voren, vergroot je je naamsbekendheid en heb je een uitstekende bron van websiteverkeer te pakken.

 

Wat is een featured snippet
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *